Economisește

Economisirea resurselor pentru mediul înconjurător este o atitudine orientată spre viitor a cetaţeanului modern, urban. Este o atitudine, o declarație, care se impune prin efectele benefice în viața noastră prezentă şi viitoare. Orice om bine informat ştie că resursele Terrei nu sunt inepuizabile. Dezvoltarea accelerată a atras de la sine o creştere exponenţială a tuturor industriilor consumând implicit cantităţi masive de combustibili fosili şi de materie primă. Acest proces este dăunător pentru mediu – orice sticlă de suc produsă sau orice conservă fabricată presupune combustibil ars prin producţie şi prin transport, deci noxe emanate în atmosferă; apoi, există riscul ca aceste obiecte să ajungă deşeuri aruncate cu nepăsare în natură, îmbolnăvind-o pentru sute de ani.

 

De aceea, ideea de economisire a resurselor este mai mult decât un simplu concept, este declaraţia unui stil de viaţă în spiritul grijii pentru mediu şi al sănătăţii personale. Este o misiune.

Iată câteva gesturi simple pe care oricine le poate face pentru a contribui la această misiune de viitor:

  • În zilele când vremea îţi permite, lasă maşina acasă. Mergi la serviciu pe jos sau cu bicicleta. Câştigă şi mediul, câştigi şi tu un tonus muscular bun.
Bicycle commuter
  • Stinge lumina când ieşi din cameră şi scoate aparatele electrice din priză. Vei economisi nu numai resursele mediului înconjurător, ci şi ceva bani.
Woman's hand yanking electrical cords
  • Când aştepţi în parcare mai mult de un minut, opreşte motorul maşinii. Noxele emanate de maşină în atmosferă dăunează şi mediului, dar şi părului tău, deoarece poluarea predispune la calviţie.
idling_blog_header
  • Dacă ai doar câteva vase murdare, spală-le de mână. Vei economisi apă şi energie electrică dacă nu le speli cu maşina automată.
_0009_basics_05

Nu uita: a economisi resursele este atitudinea viitorului. Este misiunea noastră.